Be an exhibitor!

Lectures

Check out our awesome activities!

Linda Schilén

Föreläser på mässan i Jönköping och Växjö

Linda Schilén arbetar som föreläsande trädgårdsmästare, författare, inspiratör och växtexpert. Du kanske har sett henne på TV4:s Nyhetsmorgon där hon är en flitigt anlitad trädgårdsexpert. Nu har du chansen att möta Linda på Trädgårdsmässan 2019 då hon gästar oss i form av föredragshållare och rådgivare. Ta chansen att få tips och råd inför stundande trädgårdssäsong!


björn

Föreläser på mässan i Jönköping och Växjö och Vänersborg

Björn Christiernsson, är mest känd som Snickar-Björn efter sina år på TV4 och Äntligen Hemma. Björn ger dig tips och råd kring olika typer av byggprojekt i trädgården. Kom och hitta inspirationen för att bygga ett utekök, staket eller kanske en ny mur eller odlingsbänk.


Leif Blomqvist

Norrköping

Leif Blomqvist driver Blomqvist Plantskola i Lepplax som ligger en bit ovanför Vasa i Finland. På mässan håller Leif tre inspirerande föredrag om bär och fruktnyheter från öst och väst, honungsbär samt kanadensiska rosor.


Gerben

Föreläser på mässan i Vänersborg

Den nederländske trädgårdsmästaren Gerben Tjeerdsma som bl.a. arbetat 17 år i Botaniska Trädgården i Göteborg, föreläser om “Perenner för alla”. Dessutom har du möjlighet att köpa växter i hans monter.


Bitte Persson

Föreläser på mässan i Jönköping

Odla potatis! Bitte Persson från Larsviken.

Idag är det generation 7 och 8 som tillsammans med medarbetare driver företaget framåt. Med god kunskap, kärlek till gården och den skånska myllan odlar och verkar de på Larsviken som ligger i nordvästra Skåne.

Hjärtat i företaget är lantbruket men dessutom finns gårdsbutik med tillhörande nätbutik, Chipseri och försäljning av sättpotatis på gården. Man har haft äran att få bland annat Lilla Sällskapets och Gastronomiska Akademins diplom för sitt arbete.


Svenska Rosensällskapet

Föreläser på mässan i Jönköping, Växjö och Vänersborg

Christer Jonsson bjuder in till en inspirerande föreläsning om rosor. Mer information kommer.

 


Svepom

Svepom


Åke Truedsson

Jönköping, Växjö, Norrköping, Vänersborg

Inspirerande föredrag av trädgårdsentusiasten och tomatexperten. Passa på att få praktiska odlingstips och svar på varför alla bör äta mer tomater!

Åke Truedsson är tomatexpert som skrivit flera trädgårdsböcker, 1000-tals artiklar, medverkat i TV-programmet ”Gröna Rum” och är ordförande i Riksförbundet Svensk Trädgård.


Kerstin

Föreläser på mässan i Jönköping

Feng Shui i din trädgård

Feng Shui är en gammal livsfilosofi från Kina. Man lärde sig hur naturen såg ut och hur djuren betade sig. De flesta människor känner ofta ett lugna och harmoniska när de kommer ut i naturen. Det överförde man till hem och trädgård. Kerstin Wilhelmsson från DragonFly Feng Shui inspirerar dig till att hitta balansen i trädgården med färger, växter och symboler.


Lennart Larsson

Jönköping, Växjö, Norrköping, Vänersborg

Hur förökar jag min trädgårdsriddarsporre eller praktriddarsporre, när jag vill ha en till likadan, och hur gör jag, när jag vill få fram en riddarsporre som kanske har ännu mer tilltalande egenskaper ?
Lennart berättar från sin odling av riddarsporrar, pioner, liljor, stockros, bukettanemon och andra perenner som under blomning ger tydlig karaktär åt omgivningen. Få passerar en blommande riddarsporre utan att lägga märke till att den står där.

Jönköpings Trädgårdsmässa

Other fairs program will be addd 3 weeks before the fair

13:30

Potatis i tiden

Kom och låt dig inspireras av mångfald och möjligheter i såväl potatisland som kök. Bitte Persson från Larsviken

14:30

Bär- och fruktnyheter från öst och väst

Presentation av sorter och odlingsråd för många nya olika bärsorter som tillkommit den senaste tiden. Många kommer från Ryssland och Kina, men många också från Kanada.Leif Blomqvist från Blomqvists Plantskola i Finland

15:30

Södra Vätterns Biodlarförening

Information kommer

16:30

Storblommigt i perennrabatten

Hur förökar jag min trädgårdsriddarsporre eller praktriddarsporre, när jag vill ha en till likadan, och hur gör jag, när jag vill få fram en riddarsporre som kanske har ännu mer tilltalande egenskaper ? Lennart Larsson från Larssons Plantskola berättar från sin odling av riddarsporrar, pioner, liljor, stockros, bukettanemon och andra perenner som under blomning ger tydlig karaktär åt omgivningen. Få passerar en blommande riddarsporre utan att lägga märke till att den står där.

17:30

Om glädjen att umgås med örter

Almuth Holmqvist från Svenska Örtasällskapet

Hi! We use cookies to improve this website. By continuing to use our services, you are giving us your consent to use cookies. Learn more here.