Bli utställare!

Föreläsare

Se vad som händer på mässan

Trädgården ur en kocks perspektiv

Tareq Taylor

Tareq Taylor är kritikerrosad gourmetkrögare och uppskattad tevekock, känd från en rad TV-program såsom Trädgårdstider, Go’kväll, Historieätarna, Tusen år till julafton, Plus och Sommarlov. Nyligen vann han prestigefyllda tävlingen Kockarnas Kamp på TV4.

Lyssna på hans inpirerande föredrag och ta chansen att smaka på hans ljuvliga matlagning på mässan!


Rosor i mat och bakning

Eva Böhlin-Andreasson

Eva Böhlin-Andreasson kommer från Alingsås och har en trädgård i zon 3. Hennes stora intresse är rosor och då inte bara till lust och fägring. Hon har i många år försökt att använda sig av sina rosor och nypon i matlagning och bakning. Det har blivit en hel del experimenterande, inte alltid med lyckade resultat. Man måste ju pröva! 
Att använda sig av rosor i matlagning är inget nytt för våra invandrare. Nu är det dags för oss att upptäcka vilken god smak rosen och nyponen kan ge.


Tomatexpertens bästa råd

Åke Truedsson

Inspirerande föredrag av trädgårdsentusiasten och tomatexperten. Passa på att få praktiska odlingstips och svar på varför alla bör äta mer tomater!

Åke Truedsson är tomatexpert som skrivit flera trädgårdsböcker, 1000-tals artiklar, medverkat i TV-programmet ”Gröna Rum” och är ordförande i Riksförbundet Svensk Trädgård.


Trädbeskärning & ympning

Sveriges Pomologiska Sällskap

Hur ympar man och hur får du många olika sorters frukter på ditt träd genom ympning?
Ta del av proffsens tips på scenen och i montern.


Trädgårdsmästarens bästa tips

Magnus Holmvik

Välkommen in i Rottneros Park! Chefsträdgårdsmästare och VD, Magnus Holmvik, besöker mässan där han ger dig en spännande inblick i Sunnes unika skulpturpark.
– Jag kommer prata om vilka sommarblommor som växer bra i olika lägen, vilka som är motståndskraftiga mot vissa skadedjur och vilka väderförhållanden du bör ha i åtanke, berättar Magnus.

Så passa på att ställ dina frågor på mässan! Att odla själv är väldigt populärt just nu och det finns självklart många saker att ha i åtanke.

Under föreläsningen kommer Magnus även berätta om parkens historia och nutid. Visste du till exempel att Rottneros herrgård är Ekeby i Selma Lagerlöfs Gösta Berlings saga? Eller att det här varje år anläggs 15 idéträdgårdar av kända eller intressanta personer?


Storblommigt

Lennart Larsson, Larssons Plantskola

Hur förökar jag min trädgårdsriddarsporre eller praktriddarsporre, när jag vill ha en till likadan, och hur gör jag, när jag vill få fram en riddarsporre som kanske har ännu mer tilltalande egenskaper ?
Lennart berättar från sin odling av riddarsporrar, pioner, liljor, stockros, bukettanemon och andra perenner som under blomning ger tydlig karaktär åt omgivningen. Få passerar en blommande riddarsporre utan att lägga märke till att den står där.

Hej! Vi använder cookies för att förbättra denna webbplats. Genom att fortsätta använda våra tjänster, ger du ditt samtycke till användning av cookies. Läs mer här.