News

Containerodling – en farm i en box

Published: 2018-02-01

FUTUFARM introducerar nu Freight Farms “Leafy Green Machine” på den nordiska marknaden – det perfekta odlingssystemet som ger dig möjlighet att odla sallad, grönsaker och örter i stor skala året om under de flesta typer av förhållande. 

Odla hållbart och storskaligt var som helst och när som helst med 90% mindre vatten än vid traditionell odling låter kanske för bra för att vara sant.
Men framtiden är här redan nu och tekniken gör det möjligt för vem som helst att bli en odlare utan någon längre yrkeserfarenhet inom odling.

 

På Jönköpings Trädgårdsmässa, fredag kl. 14.30 kan du lyssna till Futufarms grundare Harrie Rademaekers inspirerande föredrag om stadsodling. Harrie har lång erfarenhet av koncept- och affärsutveckling från samhällsbyggnadsprojekt med fokus på hur vi kommer att leva, bo och arbeta i framtiden.

2016 startade han FutuFarm AB med det långsiktiga målet att identifiera och utveckla ny odlingsteknik som leder till fler stadsbrukare för att på sikt minska vårt beroende av importerade grödor.
Läs mer på www.futufarm.com