Fixa ett eget hemmaspa med bastu eller badtunna
Går du runt och drömmer om ett härligt hemmaspa? Inte konstigt, det är så lyxigt att kunna värma sig i en bastu eller badtunna när mörkret faller. Linus på J&L Habo ger sina bästa tips till dig som vill skapa en egen mini-oas i trädgården.
J&L Habo levererar badtunnor, bastustugor och premiumstekhällar.
– Det första man bör tänka på är storlek och hur många man oftast kommer vara som vill hänga i bastun eller bada i badtunnan. Utifrån det blir det lättare att hitta rätt modell. Sedan bör man grunna på vilken typ av uppvärmning som passar ens badvanor, säger Linus.
Den klassiska, vedeldade badtunnan är mest populär. Men det finns också ett ökat intresse för eluppvärmda modeller och badtunnor med kombinerad el- och veduppvärmning.
– Det är förstås lockande att kunna få bekvämligheten av ett spabad till priset av en badtunna.
Fräscht och modernt
Badtunna brukar få folk att associera till en klumpig och ohygienisk tunna helt i trä, med en stor stålkamin som kan ta en halv dag att värma upp. Som tur är har utvecklingen gått framåt. En modern badtunna finns i flera material och storlekar.
– Dagens badtunnor är hygieniska, snabbuppvärmda och sköna att använda. De går att göra personliga med olika färger, material, och funktioner – som filtrering, massage, belysning och mycket annat, säger Linus vidare.
Medan många bastustugor på marknaden levereras som byggsatser, har J&L Habo valt att istället leverera dem helt färdigmonterade.
– Har man väl bestämt sig, så vill vi att det ska gå snabbt och enkelt att komma igång och bada. Vi levererar stugorna kompletta med el- eller vedaggregat redo att börja användas direkt vid leverans.
Linus bästa tips innan du slår till
Vad passar dig? Fundera på antal sittplatser och typ av uppvärmning.
Händig eller praktisk? Även om J&L Habo levererar kompletta produkter kan du spara pengar genom att t ex måla bastun själv.
Var kreativ! Placera badtunnan eller bastun där ni redan brukar hänga. Då kommer ni använda den oftare.