Nyheter

Klockaregården inspirerar på mässan

Publicerad: 2018-04-19

Den blomstertid nu kommer – och då gäller det att vara förberedd. Hos Klockaregårdens Trädgårdsbutik i Öhr strax norr om Växjö är man mer än förberedd. Här står perennerna och bärbuskarna uppradade, redo att sätta fart på våren. 

– Vi som jobbar här älskar våren och vi älskar trädgård. För oss handlar det om 100 procent trädgårdspassion, berättar Kerstin Bohlin, ägare och trädgårdsmästare. 

Kerstin Bohlin, trädgårdsmästare äger och driver Klockaregården. Hennes favoritväxter är Pipranka, silverpäron, höstsilverax, ulleternell, med flera.

 

Har det blivit dags att ta tag i den där grusplanen utanför ditt nybyggda hus? Eller är du bara hemskt sugen på att ge din trädgård en rejäl makeover? Kerstin Bohlin är trädgårdsmästare och jobbar bland annat dagligen med att hjälpa privatpersoner anlägga sina drömträdgårdar. 

– Det börjar med att hitta inspiration till hur man helst vill ha det. Jag hämtar mycket inspiration från trädgårdsresor som jag brukar göra runtom i Europa. Framförallt Italien, Frankrike och England har fantastiska trädgårdar att inspireras av. Min egen trädgård är lite av både Italien och England – med en touch av Småland, säger Kerstin. 

När du sedan har samlat på dig inspirationen och skapat dig en färdig idé så gäller det att göra verklighet av den. Och det är ofta här Kerstin kommer in som expertrådgivare. 

– En trädgård är så mycket mer än bara en bilparkering och en gräsmatta. Din trädgård ska vara din plats på jorden där du skapar de rum som ger dig precis det du vill ha. Med hjälp av växter kan du skapa avskildhet, doftoaser, festplatser eller en lekyta till barnen. Du har en idé och jag ser till att den blir verklighet, förklarar Kerstin. 

Den 1 juli öppnar Kerstin upp grindarna till sin egen privata trädgård i Tolg under en dag. Det är en del i eventet Tusen Trädgårdar, som arrangeras av Trädgårdsriket, då trädgårdsentusiaster i hela Sverige bjuder in och visar sina gröna oaser.