Nyheter

Köp Tareqs böcker och få dem signerade på mässan

Publicerad: 2018-02-01

När du besöker Trädgårdsmässan får du inte missa chansen att köpa någon av Tareqs fantastiska kokböcker, Tareqs Kyckling och Mat som gör gott. I samband med Tareqs matlagning och föredrag säljer vi hans böcker till specialpris vid scenen och du får även möjlighet att få dem signerade av stjärnkocken.

 

Mat som gör gott – 199 kr

För att leva ett långt och friskt liv är maten – och framför allt vardagsmaten – en viktig nyckel. Och om man frågar Tareq Taylor så ska maten inte bara vara nyttig utan den måste också vara god! För honom står njutningen likaväl som nyttigheten i fokus. Med hans hjälp är det lätt att laga läcker hälsosam mat som fungerar i vardagen.

Boken innehåller flera verktyg för att ta det där klivet mot en hälsosammare matlagning. Våga ruska om dina matvanor med hjälp av Tareq Taylors 10 gyllene regler. Följ Tareqs råd om hur du bygger upp ett bra skafferi och det blir lätt att svänga ihop en måltid, även de där kvällarna när du inte har mer än en kvart till matlagning.

Här hittar du rätter för hela dygnet och hela veckan. Från nyttiga och näringsrika frukostar, till matiga sallader, snabba måltider de där kvällarna när du inte har så mycket tid över, bra matsäck att skicka med barnen på utflykt, liksom enkla rätter att göra för många när det kommer gäster. Och inte att förglömma, maten som ger lite extra guldkant på vardagen och fredagsmyset inför helgen. Tareq rör sig mellan olika kök och influeras i sina rätter av smaker från hela världen.

Boken gör också en djupdykning i grönsakslådan där vi får lära känna de verkliga superhjältarna bland grönsaker – de absolut mest nyttiga grönsakerna näringsmässigt och hur man bäst tar vara på dem. För man behöver faktiskt inte importera superfood-råvaror från andra sidan jordklotet, de nyttigaste grönsakerna växer i våra egna jordar.

Taregs Kyckling – 249 kr

I sin nya kokbok slår Tareq Taylor ett slag för kycklingen och allt den kan användas till! Tillaga den hel, i bitar, som filé eller färs. Den kan grillas på spett, läggas i en mustig gryta eller wokas på asiatiskt vis, men också gratineras och friteras. I Kyckling hittar du de bästa recepten till fest, vardag eller som fast food. Klassiker som flygande Jakob, currykyckling, coq au vin, jerkkyckling och tom ka gai varvas med nya favoriter som kycklingtacos, chicken gumbo och pollo tonnato. Här finns smaker från kök över hela världen.

Boken lär dig också hur du styckar kyckling, hur du kokar buljong på skrovet, hur du får det allra knaprigaste skinnet och vilka kryddor som passar perfekt till just kyckling.

Kyckling är bra och näringsrik mat och kan kombineras med en lång rad kryddor och smaksättningar. Men det är inte bara kryddorna som betyder något för slutresultatet utan även själva råvaran. Tareq Taylor delar med sig av sin kunskap om bra kyckling.