Nyheter

Ljuvlig trädgårdsdesign – Möt prisade trädgårdsmästaren Kerstin Bohlin

Publicerad: 2017-03-02

- Jag älskar mitt jobb för det handlar både om växter och människor och att hitta rätt kombination växt till rätt människa, säger Kerstin Bohlin.

Kerstin Bohlin driver Klockaregårdens Trädgårdsbutik som i fjol vann ”Årets idéträdgård” på mässan Nordiska Trädgårdar. Nu gästar de Bomässan för att ge tips och råd på hur du tar nästa steg för att skapa din drömträdgård!

– Växter och trädgård är min stora passion i livet! säger Kerstin Bohlin.
Klockaregården är en väldigt speciell och inspirerande miljö, det känns mer som att gå in i en trädgård än en plantskola. Det var också det första mötet med Klockaregården som för många år sedan som kickade igång mitt intresse och sedan tog jag över verksamheten 2009.

vemodbänk

Klockaregårdens Trädgårdsbutik prisades på Nordiska Trädgårdar förra året då de fick silver av juryn och vann publikens pris för Årets Idéträdgård.
– Det kändes väldigt stort, vi är ju bara en liten butik i Småland så det var verkligen ärofyllt, säger Kerstin.

Deras 60 kvm stora trädgård hade temat ”Småländskt vemod möter ny vår”.
– Den handlade om dåtidens utvandring, nutidens invandring och det vemod man möter men att det alltid kommer en ny vår. Vi hade bland annat byggt en gammal stuga där vi visade upp bilder från ut- och invandringen, säger Kerstin.

På mässan håller Kerstin föredrag där hon ger inspiration från trädgårdar som påverkat henne och berättar om vårens trender. Klockaregården kommer även att smycka mässans trädgårdsscen.
– Det kommer bli mycket vårkänsla, lökväxter och en touch av Klockaregården.
Självklart finns även möjlighet för dig att ställa dina frågor och få tips och råd.

3 tips från Kerstin när du planerar din trädgård

Kerstin blåregn

• Tänk först golv, väggar och tak, det är strukturen. Vill du exempelvis ha häck, mur eller staket som vägg. Kanske pergola som tak? Vilka golv vill du ha? Det kan vara gräsmatta, trallgolv eller stenbeläggning. Det är de tre sakerna som gör att det blir en härlig känsla i en trädgård.
• Rätt växt på rätt plats
• Droppslang för en mer lättskött trädgård. Om man exempelvis lägger den under häcken så växer den också mycket snabbare eftersom vattnet droppar sakta längs rötterna så att den hela tiden får näring.